Sponsorerne rammer ved siden af – og det giver god stemning
Når GOG-partnere rejser med til udenlandske udebaner, er der opstået en tradition om, at der skal tippes på kampens resultat. Men det er sponsorerne så dårlige til, at fanklubben nu igen har fået nye trommer.
Den er en gammel tradition. Fra før konkursen i 2010. Det er svært at sige, præcis hvornår det er opstået. Meldingen er, at den har eksisteret i mange år i hvert fald. Og igen i denne sæson, hvor turen gik til Nantes i Frankrig og Cocks i Finland, skulle de medrejsende GOG-partnere forsøge at tippe kampenes resultater.
”Det er vi heldigvis ikke særlig gode til. Derfor står vi ofte med en del penge i puljen, og de går så til et godt formål i stedet for,” fortæller Niels Peter Nøddeskou-Fink, indehaver og erhvervsrådgiver hos Nordicals Svendborg.
Faktisk er GOG-netværket så dårlige til at gætte resultater, at Niels Peter kun kan huske, at det er lykkedes at ramme rigtigt én enkelt gang i de mange år, han har lavet konkurrencer på turene.
”Det er en sjov aktivitet, der giver os noget at tale om og grine af. Det giver også noget fællesskab sponsorerne imellem. Og så er det bare blevet en tradition, som vi altid gør på de ture. Lige som så mange andre traditioner, vi har i GOG,” lyder det fra Nøddeskou-Fink, der selv er tidligere spiller på GOG’s førstehold. Han er stadig engageret i klubben – nu som partner og tip-resultatet-konkurrence-arrangør.
Støtter der, hvor det hele starter
Det koster 100 kr. at give et bud på, hvad der står på måltavlen, når kampen er slut. Nogle giver endda et større beløb. Og fordi partnerne har haft så svært ved at ramme det rigtige tal, så er det blevet en slags indsamling til alt det gode arbejde i morderklubben GOG Håndbold. Om det er nye redskaber til mini-håndbolden eller en bustur for ungdomsspillerne, der ønsker at se en finale på udebane eller nye trommer til fanklubben Det Gule Hjørne.
”Det er jo i ungdomsafdelingen, det hele starter. Alle partnere har stor respekt for det fantastiske børne- og ungdomsarbejde, der bliver udført i GOG. Havde vi ikke alle de frivillige og dygtige trænere, så havde vi heller ikke de spillere, der lige nu render rundt og præsterer på banen på ligaholdet,” mener Niels Peter Nøddeskou-Fink.
I Det Gule Hjørne er de glade for GOG-partnernes mislykkedes forsøg på at ramme det rigtige resultat. For anden gang har fanklubben netop modtaget helt nye trommer – betalt af puljen med tipsmidler fra GOG’s partnerture.
”Det er dejligt, at sponsorerne også støtter de unge drenge, der står og hopper og synger i hjørnet. Det er fedt for os og fedt for dem. Det er da sjovt, at de tipper på kampene. En fed historie og klassisk GOG,” mener Rasmus Winther, der er koordinator for Det Gule Hjørne og U17-spiller i GOG.
Han er meget begejstret for de nye trommer og trommestikkere, som er sponsoreret af GOG-netværkets manglende gætte-evner.
”Trommerne er helt vildt gode. Der er en god lyd i dem, og de gør en kæmpe forskel for stemningen. De blev første gang testet i Jyske Bank Boxen i Herning til pokalturneringens Final4, og det var en stor forskel med de nye trommer. Så det var et kæmpe plus for stemningen blandt fansene,” fortæller Rasmus Winther.
Ungdommen hepper – det er kulturarv i GOG
Dengang Niels Peter Nøddeskou-Fink spillede på førsteholdet i GOG, var trøjen også gul, kampene blev dog spillet i ”den gamle hal”, men der var også en sektion i hallen, hvor der blev råbt noget højere end på resten af tilskuerpladserne. Entusiasmen har aldrig fejlet noget i GOG. Og selvom det kun blev til sølvmedaljer ved dette års pokalfinale, så vandt de gule på tilskuerpladserne, mener Nøddeskou-Fink. Han fortæller om en kæmpe oplevelse på lægterne, hvor de nye trommer viste deres værd, og slanger af unge GOG-fans (både i gule trøjer og bar mave) dansede boogie woogie rundt i Boxen i Herning.
”Det er så sjovt at se, at de unge har en fest. Det er godt for fællesskabet. Det Gule Hjørne er med til at hive stemningen op, og mange af GOG-spillerne har jo selv stået i det hjørne og råbt til kampene, før de brød igennem og kom med på holdet. Den fanklub er en vigtig base i den kulturarv, der er i GOG. Der er et særligt forhold – nærmest en symbiose mellem spillerne og Det Gule Hjørne. Det kan man se,” fortæller Niels Peter Nøddeskou-Fink og henviser til en særlig hilsen, som spillerne har til Det Gule Hjørne, når kampen er slut.
Derfor giver det god mening for gruppen af GOG-partnere, at en sjov happening på udenlandsturene kan give lidt kroner til en vigtig del af den gule DNA. Og trommerne skaber stemning, og det er til gavn for alle GOG-fans, der kommer og hepper. Og til næste tur er Nøddeskou-Fink klar til endnu en tippe-konkurrence.
”Vi får noget sjov ud af det. At se, hvor dårlige vi er til at gætte. Og når det så går til et godt formål, så er alle glade.”
Billedtekst:
Lasse Boldt, Svane Køkkenet Odense (t.v) og Niels Peter Nøddeskou-Fink, Nordicals Svendborg (t.h) har stået for at samle pengene ind på udlandsturene med GOG-netværket. Her sammen med fire superfans fra Det Gule Hjørne og deres nye trommer. Øverst fra venstre: Jacob Bang og Noah Rick. I midten fra venstre: Nikolaj Haagen og Atal Lakanval.