Anette Kildelund sørger for tradition ved KIF-sejr
Det kræver generelt en stor indkøbskurv, når man handler ind til teenagedrenge og unge mænd, men når der skal dækkes op til et elitehåndboldhold, så kræves der mere end det. Det ved Anette Kildelund bedre end nogen anden, for hun bestyrer cafeteriet i GOG, og når elitehåndboldspillerne to gange om ugen har fællesspisning i klubben, kommer hun på hårdt arbejde.
”De spiser meget. Rigtig meget, så man kan ikke rigtigt bruge almindelige opskrifter, når man skal lave mad til dem,” fortæller Anette Kildelund, da hun skal gøre status efter en flæskestegsmiddag af de helt store. Det er nemlig blevet en fast tradition på menuen til spillerne, hver gang GOG har slået KIF Kolding.
”Jeg lavede 15 kilo flæskesteg, 7 kilo kartofler, 4 liter sovs, 3 kilo varm rødkål og 3 kilo rødkålssalat. De var der ikke alle 25, så der var en del til overs, men der bliver taget godt fra.”
Gamle danske retter øverst på listen
Anette Kildelund har været ansat i cafeteriet i GOG siden 2006, og i de første fire år skulle hun således bespise eliteholdene for damer og herrer, indtil dameholdet flyttede til Odense.
”Der blev måske spist en lille smule mere salat dengang, men ønskerne til maden har ikke ændret sig det store i de år, jeg har været i klubben,” siger Anette Kildelund, der har luret et klart mønster i de madønsker, som hun modtager fra spillerne.
”Det sikreste hit er flæskesteg, men der er også nogle, der gerne vil have karbonader med grønærter eller stegt flæsk og persillesovs. Det mest populære er i det hele taget de gammeldags retter, som de unge mennesker nok ikke laver derhjemme,” siger hun videre.
”De skal jo have proteiner og kulhydrater, så det skal vi jo have styr på, men ofte når de spiser aftensmad i klubben, laver vi mere livretterne. Så er der måske lidt ekstra fløde i sovsen, men de kan jo tåle det,” lyder det med et smil.
Samme mønster hos ungdommen
At Anette Kildelund i 13 år har arbejdet på at blive dansk mester i de klassiske danske retter, ser i øvrigt ikke ud til at blive en ulempe for hende. Fremtiden tegner nemlig ikke meget anderledes.
”Vi har indimellem også nogle sociale arrangementer, hvor de ældste ungdomsspillere kommer og spiser, og de vil gerne have det samme traditionelle retter. Dem får de nok heller ikke på Oure, så de vil gerne have noget med sovs, når de spiser her” siger hun.
Anette Kildelund og hendes 15 kollegaer havde tidligere ansvaret for maden til VIP-arrangementerne op til hjemmekampene, men da den flok voksede, så der skulle bespises mere end 300 personer, blev opgaven uddelegeret, så maden nu kommer udefra.
Det betyder dog ikke, at der fyres meget mindre op under gryderne i Café GOG, for der kommer som bekendt andet end elitehåndboldspillere og spiser hos Anette Kildelund.
”Vi har åben alle dage. I weekenderne er der jo turneringskampe. Spillerne spiser frokost i klubben mandag og aftensmad tirsdag, og hver anden tirsdag spiser damernes 1.divisionshold også med. Onsdag har vi minitræning, og der er 40-50 personer, der spiser dagens ret her,” fortæller hun.
Café GOG har åbent fra 16-21 mandag til torsdag, og fra 16-20 fredag, hvor man kan bestille mad ud af huset. I weekenderne følger åbningstiderne de øvrige aktiviteter i klubben.
Du kan se, hvad Cafe GOG har på menuen, hvis du går ind på klubbens hjemmeside goghaandbold.dk.