En ny æra kan begynde i GOG
Der er masser at glæde sig over på Stærkærvej i Gudme i disse dage. Dels har GOG med en sejr i første semifinale mod Skjern taget et stort skridt mod årets afgørende finaler om DM-guldet, dels har en er en sydfynsk investorgruppe gjort, at en mangeårig GOG-drøm om en stor og moderne hjemmebane pludselig er blevet realistisk.
Projekt hedder Svendborg Multiarena, og som navnet indikerer bliver arenaen placeret i Svendborg, hvor hallen med plads til 3.200 – 3.400 tilskuere efter planerne skal være Sydfyns omdrejningspunkt for elitesport og kulturevents, når den står klar.
Og den plan glæder GOG-direktør Kasper Jørgensen, der ser frem til den dag, hvor de gulblusede håndbold-herrer kan løbe ind til første hjemmekamp i Svendborg.
“Med sportslige briller på, er en fremtid i Gudme er ikke holdbar. Vores konkurrenter øger deres faciliteter, og derfor er det vigtigt, at vi følger med udviklingen, så alternativet var realistisk set at se mod Odense. Med det her projekt kan vi holde fast i og dyrke vores sydfynske rødder samtidig med, at vi kan glæde os over tidssvarende faciliteter, der kan følge med vores ambitioner, hvilket gør, at vi fremover kan spille Champions League på vores rigtige hjemmebane. Det kan vi ikke nu,” siger Kasper Jørgensen, der garanterer, at der ikke bliver ændret på firmaadressen, selvom GOG får hjemmebane i en ny multihal i tilknytning til SG Huset.
“I det daglige bliver der ingen ændringer. GOG har adresse i Gudme. Spillerne møder på arbejde her og træner her. Administrationen har sin daglige gang i de kendte lokaler og alle klubbens fester bliver fejret på Stærkærvej, lige som vi plejer. Til gengæld får vi 30 årlige opvisningskampe i Svendborg, hvor der bliver plads til næsten dobbelt så mange fans, som der er nu, og det kan vi virkelig godt bruge,” konstaterer Kasper Jørgensen, der pointerer, at klubben kunne have udsolgt både den nuværende og den kommende hal flere gange i forbindelse med DM-semifinalen mod Skjern.
Byggeri med respekt for klubben og traditionerne
Bag det fysiske design af den nye multiarena står C&W Arkitekter, og her understreger adm. direktør Christian Thuesen, at alle trick kommer i spil for at sikre en hjemmebane, der kan leve op til den nuværende.
”Vi har lige fra starten forsøgt at tage stemningen med ude fra Gudme. Det er svært fordi Gudme er noget særligt, og især når man skal skalere det op i dobbelt størrelse. Noget af det, der har været rigtig vigtigt, er Det Gule Hjørne, og derfor er der ikke mindre end to Gule Hjørner, og på den måde forsøger vi at få lagt de maksimale pres ned på banen fra tilskuerne,” siger Christian Thuesen, der også kan løfte sløret for andre tiltag, der skal sikre intensiteten.
”Vi har rykket tilskuerpladserne så tæt på banen, som det er muligt samtidig med, at man overholder sikkerhedsafstanden, og på den måde bliver det lige som det er i Gudme i dag, og samtidig har vi tilskuerpladserne en ret skrå stilling, og på den måde er de bagerste pladser også trukket så tæt på banen, som det er muligt, for at sikre, at spillerne kan mærke opbakningen,” fortæller projektets arkitektoniske rådgiver, der også lover bedre kår for klubbens partnere:
”Som man kan se på tegningerne, har vi store VIP-faciliteter, som ligger, så banen også kan ses derfra, og på den måde får vi oplevelsen med hele vejen rundt. Desuden kommer der skybokse i den sydlige ende, og vi får VIP-pladser til de siddende, så sponsorerne får den bedst mulige oplevelse, hvor de er med helt fra opvarmningen begynder, og på den måde har vi forsøgt at gøre oplevelsen endnu større, end den er i dag.” forklarer Christian Thuesen.
Økonomien bæres af private – passionerede – sponsorer
Økonomien i projektet bæres af fem store investorer – Halberg A/S, C. C. Jensen, Humlebo Svendborg ApS, HV Invest ApS og Fonden for Fynske Bank, samt fem mindre investorer, der er ved at komme på plads. Svendborg Kommune skal ikke investere i byggeriet, men bliver sammen med GOG og Svendborg Rabbits blandt de væsentlige lejere af faciliteterne.
Ifølge Frederik Halberg, der er adm. direktør i Halberg A/S og samtidig formand for Projekt Multiarena, bunder investeringen i den nye multiarena i, at investorerne gerne vil give regionen et kærligt skub.
”De fem investorer er med i det, fordi vi har en stor veneration for Svendborg, og så gør vi det fordi vi kan se, at der er brug for, at GOG får nogle bedre faciliteter i forhold til den konkurrencesituation, som GOG står i. Det vil give et kæmpe løft til GOG som håndboldklub at få en multiarena, fordi at der kan komme mange flere tilskuere. Det er også vigtigt, at ånden i GOG kan blive bevaret, og det kan den med det her projekt” siger Frederik Halberg, der også slår fast, at elitesport er en vigtig del af den lokale selvforståelse.
”Elitesporten har en stor betydning for de fem investorer. Vi tænker meget på, at elitesporten skal bevares, og forstærkes i Svendborg, og det er her, at GOG og Svendborg Rabbits kommer ind i billedet. Og at vi kan hjælpe med, at GOG bliver her i Svendborg, det synes vi er rigtig, rigtig vigtigt, så det påtager vi os et ansvar for,” siger Frederik Halberg.
”GOG får en mulighed for at forstærke sit forretningsgrundlag med mange flere tilskuere – det er nærmest dobbelt op. Jeg var selv i hallen for at se en kamp i sidste uge, og der er en fantastisk stemning, og kunsten er selvfølgelig at sikre, at man med mange flere tilskuere bevarer den samme ånd og den samme støtte fra de frivillige kræfter i klubben,” konstaterer projektets formand.